“YERLİ VE YABANCI TURİSTTE ARTIŞ VAR”

Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, istatistiklere göre Safranbolu’ya gelen Yerli ve yabancı turist sayısında büyük bir artış olduğunu söyledi.

GÜNCEL 4.08.2013 15:04:49 0
“YERLİ VE YABANCI TURİSTTE ARTIŞ VAR”

Turizmin at yapısını güçlendirmek için aralıksız bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Şahin, hem  bölgesel olarak hem de Kalkınma Ajanslarının verdiği destekler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının verdiği destekle  Safranbolu’da turizmin daha iyi yere geldiğini ve turizmin yatırımlarının arttığını söyledi.

            Turizmde alt yapının güçlenmesi için çalışmalar yapıldığını, bir kısım projelerin Özel İdare ve Kalkınma Ajansının destekleri ile yürütüldüğünü belirten Şahin, “Eflani’de bulunan tarihi Taşhan’ın restorasyon projesine Kalkınma Ajansı destek verdi. Yine Safranbolu’daki Cam Teras Özel İdare katkıları ile yapıldı ve ne kadar ilgi gördüğü, turizme kazandırdığı ivme ortada. Yine Kanyonlarımız var. Kanyonlarımızda turizme açılacak ve büyük katkı sağlayacak” dedi.

              Turizm alanında gelen tüm şikayetlerin değerlendirildiğini belirten Şahin,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrol Daire Başkanlığına şikayetlerin iletildiğini, geçmiş yıllara oranla artık şikayet almadıklarını söyledi. 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °